Friday, December 15, 2006

And so this is Christmas..

Πέφτει νωρίς ο ήλιος. Και σαν πέφτει ανάβουν τα φώτα. Πολλά και πολύχρωμα. Φωτισμένα δέντρα, φωτισμέμες κολώνες, φωτισμένες βιτρίνες, φωτεινά παιδικά χαμόγελα. Τα μαγαζιά γεμάτα , οι δρόμοι γεμάτοι, οι σακούλες στα χέρια γεμάτες κι αυτές. Δώρα, πολλά δώρα. Δώρα διαλεγμένα με προσοχή για πρόσωπα αγαπημένα, δώρα διαλεγμένα στο φτερό για τις υποχρεώσεις. (Υποχρέωση.. Τι απαίσια λέξη..! Υπό – χρέωση.. Περίοδος εκπτώσεων και για τις ανθρώπινες σχέσεις..)
Μουσική ξεπηδάει από παντού. Σε κάθε πόρτα που ανοίγεις, σε κάθε κτίριο που θα μπεις. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και καμπανάκια που χτυπούν. Χαρούμενα όλα. Λες κι ήρθε η χαρά και θρονιάστηκε, βρήκε τη θέση της ανάμεσα στα γυαλιστερά περιτυλίγματα και τα πολύχρωμα φωτάκια, και βάλθηκε να κάτσει εκεί μέχρι να περάσουν οι γιορτές. Και μετά? Μετά θα το σκάσει πάλι, όπως κάθε φορά, από την πίσω πόρτα, σαν τον κλέφτη, και μην την είδατε.. Ας είναι όμως. Το ‘για λίγο’ ήταν πάντα καλύτερο από το ‘ποτέ’. (Ποτέ όμως όσο καλό όσο το ‘ για όσο’..)
Εκεί έξω κάνει Χριστούγεννα ρε γαμώτο, το είδες? Ε και? θα μου πεις..
Μα εγώ ούτε που πρόλαβα να το καταλάβω..

14 comments:

Anonymous said...

εξω κάνει Χριστούγεννα...κάνει κυρίως διακοπές!!!!
αντε μια εβδομάδα ακόμα, ουφ ουφ!
καλημέρα Σοφία
:-)

Anonymous said...

Very pretty wreath in the night sky.

Afrikanos said...

Τυπικά (από άλλο ποστ!) καλημέρα σας και δεν περάσαν ακόμα!...Ισα-ίσα τώρα μας ακουμπάνε!:-)

Καπετάνισσα said...

Εδώ μέσα... κάνει πολλά!

Ανάκατα, μπερδεμένα.

Θ' ανασύρω ένα παιδί που μυξοκλαίει, λέω.

Να το ζεστάνω, να το γλυκάνω.
Να υπάρξει.
Ε;

ΓΑΪΔΑΡΑ said...

δεν είμαστε πια παιδιά... μόνο αυτά, και μάλιστα όχι όλα, έχουν αρκετή άγνοια ώστε να τις θεωρούν ξεχωριστές μέρες χαράς και αγάπης... εμείς απλά παίζουμε τον ρόλο μας...

Anonymous said...

Α μα οχι να είμαστε πάντα παιδιά, ειδικά τα Χριστούγεννα!

Anonymous said...

καλα χριστούγεννα... ωραίο μπλογκ....

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

Ως παιδιά ή όχι, μεσα σε ρόλους ή πέρα από αυτούς, καλά να κυλήσουν κι αυτά τα Χριστούγεννα. Για όλους.

raffinata said...

ε και; θα σου πω...

fish eye said...

..μ αρεσει ολος αυτος ο πανικος..κι ας ειναι κατα παραγγελια η χαρα..μετα??το μετα δυσκολο..αλλα παλι για λιγο καιρο..γιατι θελουμε δε θελουμε εχουμε μηνυματα ανοιξης..

loveisadog said...

εκει εξω κανει Χριστουγεννα. Κανει υποχρεωτικα απαισια τυπικα χαμογελα φορεμενα μονο και μονο γιατι πρεπει να συνοδευουν την ψευτικη χαρα των ημερων. Κανει στολιδια κοκκινου πουτανε χρωματος που το μονο που κανουν ειναι να βοηθανε την καθε καταπιεσμενη νοικοκυρα να βγαλει απο μεσα της οση κακογουστια κρυβει. Κανει δωρα και υποχρεωικες επισκεψεις. Κανει γκρινια γιατι λεφτα δεν υπαρχουν αφου σε ολους πρεπει να παρουμε κατι. Κανει ηλιθιους χοντρους κοκκινους γερους, που πλεον δεν χορανε απο την καμιναδα απο το τοσο που τρωνε (με τα δικα μας λεφτα) και που με τους γεματους, με πραγματα τελευταιας τεχνολογιας, σακους τους προσφερουν ενα χερι βοηθειας και αυτοι στο να μεγαλωνει το χασμα των σχεσεων αφου το γεμιζουν με οσο το δυνατον περισσοτερα υλικα αγαθα αντι με ανθρωπια. Κανει επισης εμενα να μην αντεχω την τοση υποκρισια. ε ναι λοιπον. και γω "ε και;" θα σου πω.
και ενα συγνωμη για την χρησιμοποιηση του χωρου.
ενα χρονο γεματο καλα και ασχημα.
γ.

melomenos said...

Το ‘για λίγο’ ήταν πάντα καλύτερο από το ‘ποτέ’

καλά σου Xριστούγεννα!

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

Να περνάτε όμορφα!

Anonymous said...

re pedia...ta xristougena ine gia allo skopo... fenete ke apo ti fisi..telospanton afto to analisa sto blog ..an arxiso edw tha polimegalosei to comment...

ante kales giortes ke peste ke kana fuck santa...