Wednesday, July 12, 2006

Χρονομηχανή




Το παγκάκι στα δεξιά μου...




Και το παγκάκι στα αριστερά μου...

Λες κι ο χρόνος έκανε σάλτο και πέρασε απέναντι. Λες και μισός αιώνας πάει πέρα δώθε και παίζει με τα μάτια μου καθώς το βλέμμα μου γυρνά δεξιά - αριστερά..

15 comments:

Ecumene said...

Mπραβο Time-macine!...μοιαζουνε...

..οι ιδιες ειναι ..απλως τις αλλαξε

το Time-macine..

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

;)

Anonymous said...

Ωραίο...Πολύ έξυπνο

candyblue said...

xmmm κάπως έτσι μας βλέπει και ο χρόνος στο πέρασμα του..και μια που αναφερόμαστε πάλι σε παγκάκια κοιτα τι μου έγραψε η ξαδέρφή μου
" Η πιο όμορφη παράδοση που έχω ακούσει είναι στην Αγγλία όπου όταν κάποιος φεύγει για χρόνους και τόπους αλλοτινούς φτιάχνουν ένα παγκάκι προς τιμή του ώστε να περάσουν μέσα στο ξύλο του όλες τις αναμνήσεις και να του δώσουν ζωή. Να μην ξεχαστεί.. Γιατί πάνω σε αυτό το παγκάκι κάποιοι άλλοι θα ζήσουν έρωτες, φιλίες, προδοσίες...αιώνιους θανάτους και ζωές..αέναος κύκλος..."

Afrikanos said...

Candy-> Κα(ν)ταπληκτικόν!:-)

3shots-> χαιρομαι που εισαι καλα (απο αλλο τοστακι) και βλεπεις ομορφες εικονες στην ζωη σου!
Φιλια!

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

*dr.uqbar, :)

*Candyblue, μ'αρεσε πάρα πολύ σαν ιδεα αυτο! Εχω δει πολλά παγκάκια εδώ με μια μικρή πλακέτα πάνω, στη μνήμη κάποιων που έχουν φύγει. Μα δεν ήξερα την όλη σκέψη πίσω απο αυτό. Σ' ευχαριστώ. Την επόμενη φορά που θα συναντήσω ένα τέτοιο θα το δω με άλλο μάτι. :)

*Αφρικάνε, έτσι είναι τα τοστάκια. Πότε happy, πότε sad, πότε angry, ε καμιά φορα και hungry :p
Φιλιά βρε!

GLOBAL said...

εμένα μου την δίνει οτιδήποτε χαραγμένο πάνω σε δέντρο, παγκάκι, κλπ.
λες και τους έβαλες με το θέλω σου να παλουκωθούν στη θέση τους.
όσο για το μισός αιώνας, εμένα πήγε στο φετινό Γενάρη και στο 25+25=LFE

Alexandra said...

black and white photos give the illusion of time...

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

*Νεφέλη, 25+25 εγώ 50 το έμαθα στο σχολείο και όχι LFE. Καλά θα κάνεις να επανέλθεις κι εσύ στην κλασική αριθμητική.

*Αλεξάνδρα, maybe.. :)

Serenity said...

Θα συμφωνήσω με την Candyblue. Είναι σα να δανείστηκες τα μάτια του χρόνου...

Brilliant! :)))

eryx-t said...

καταπληκτικό! και πολύ κινηματογρφικό μου φαίνεται, σα να μπαίνεις στο χρόνο αυτού (αυτής) που κάθεται και στρέφει το κεφάλι δεξιά και αριστερά και βλέπει το απροσδόκητο "σάλτο" της χρονομηχανής!
Νομίζω όμως θα βοηθούσε αν το καδράρισμα ήταν λίγο διαφορετικό: αυτές οπου κοιτάζουν αριστερά μάλλον θα έπρεπε να είναι λίγο πιο δεξιά από το κέντρο της εικόνας και το ανάποδο έτσι ώστε να δένουν κάπως σε ένα νοητό κέντρο. Είναι θέμα πρόσληψης. Οι κινηματογραφιστές τα ξέρουν καλά αυτά...
εξαιρετικό πάντως :-)

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

Eryx-t, μου πήρε λιγο αλλά κατάλαβα τι εννοείς! :) Έχεις δίκιο, θα ήταν πολύ καλύτερα. Ομως κι αυτες στη ζούλα τις τράβηξα,στα γρήγορα μη με πάρουν χαμπάρι. Oπότε, κι έτσι που βγήκαν, πάλι καλά.. Θα τα ακούσω από κανέναν καμια ώρα αλλά δεν ξέρω πότε θα ναι..:p

eryx-t said...

σωστάαα, πολύ σωστά! προς στιγμή το ξέχασα. Πόσο θα ήθελα να διαθέτω ένα visibility on/off switch για να φωτογραφίζω ανθρώπους! Δεν είναι μόνο οτι κινδυνεύεις, αλλά και το Heisenberg ζήτημα της "καταστροφής" του θέματος από την παρατήρηση.
Αν όμως παίρνεις ένα κάπως ευρύτερο παιδίο και έχεις επαρκή ανάλυση μπορείς να καδράρεις έπειτα με crop στο photoshop ή όποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα χρησιμοποιείς.
Πάντως φωτογραφίζεις πολύ ωραία και τους ανθρώπους :-)

2 Shots of Happy, 1 Shot of Sad said...

Καλέ μου Eryx, δε φωτογραφίζω τους ανθρώπους, εικόνες κλέβω που μου τραβούν την προσοχή :) Και αντί να ντύνω τα ποστς μου με φωτος από το νετ, προσπαθώ όταν κολλάει κάτι να χρησιμοποιώ δικές μου, για να είναι πιο δικό μου. :)
Με τη φωτογραφία δεν έχω καμία σχέση. Απλά έχω πάντα μαζί μου τη μικρούλα μηχανή μου και όταν κάτι μου κανει κλικ, κάνω κι εγώ ενα κλικ, κι ότι βγει.
Αυτό που λες με το ευρυτερο παιδιο και το καδράρισμα μετά είναι καλή ιδέα. Αλλά ουτε καλή μηχανή έχω για να βγει καλή η ανάλυση, ουτε κανενα πρόγραμμα χρησιμοποιώ. :p
Χαιρομαι πάντως που μπαίνεις στον κόπο να σχολιάσεις και να προτείνεις εναλλακτικές. Η γνωμη η δική σου έχει μεγάλη σημασία για μένα. Σ'ευχαριστω. :)

eryx-t said...

...καλύτερα να λες "δεν είχα καμμιά σχέση" γιατί έχεις ήδη αναπτύξει μια κάποια σχέση. Με ένα πρόγραμμα τύπου photoshop ή paintshop ή το gimp (που είναι και open source) μπορείς να ασχοληθείς με μερικά "κλικ" παραπάνω :-)